Hyvän Mielen Fanny
"Lauman nuorin kaunokainen"

Syntymäaika 22.9.2017
Isä: Ylitalon Morrison
Äiti: Fiona

Hyvän Mielen Karla
"Lauman johtaja"

Syntymäaika 21.7.2015
Isä: Ylitalon Morrison
Äiti: Ylitalon Kara

Enkelikartanon Carlos
Syntymäaika 31.5.2015
Isä: Mayu Ewok
Äiti: Came

Enkelikartanon Camillo
Syntymäaika 25.6.2015
Isä: Bernando de la Fuente
Äiti: Ylitalon Chanel

Afrikkalaiset kääpiövuohet

Kääpiövuohi Badi
Afrikkalainen kääpiövuohi
Syntymäaika: 17.4.2018

Kotipihaton Kashmir
Afrikkalainen kääpiövuohi
Syntymäaika: 17.5.2016

Milli
Afrikkalainen kääpiövuohi
Syntymäaika: 1.4.2015

Vadelma
Afrikkalainen kääpiövuohi
Syntymäaika: 1.4.2013

Hyvänmielen Sala
Afrikkalainen kääpiövuohi
Syntymäaika: 1.3.2019


Merikeinun eläinpalvelut

Alpakkalähettipalvelut

Alpakka tai alpakat tilataan paikalle juhlaan tai tilaisuuteen. Alpakan osuus tilaisuudesta voidaan yhdessä suunnitella. Milloin tullaan paikalle ja mitä kaikkea liittyy tilattuun alpakkahetkeen. Lähettipalveluihin on mahdollista tilata lisäpalveluja, kuten puolen tunnin metsäretki esim. kosinnan lisäksi.

Eläimet tapahtumiin

Alpakoiden ja vuohien osallistuminen tapahtumiin. Eläimet tuodaan paikan päälle aitauksiin ja ne ovat tapahtumissa max. 4 tuntia eläinten jaksamisen mukaan. Paikalle voidaan ottaa sekä alpakat ja vuohet. Eläinten tapahtumiin osallistuminen muokataan tilaajan mukaan.

Alpakkavaellukset metsässä ja luonnossa

Alpakoiden kanssa lähdetään lähimetsään tai hieman kauemmas vaeltamaan luontoon. Matkan varrella voidaan pysähtyä keittämään esim. nokipannukahvit laavulle tai takaisin tullessa syödään pientä välipalaa pihapiirissä. Vaellus voi olla osa esim. työhteisön tyky-päivää. Isommalla ryhmällä vaelluksen voi toteuttaa kahdessa osassa ja tilata muita palveluja odottavalle joukolle. TYKY-toimintapäiviä Merikeinun Alpakat toteuttaa myös Ahola-Farmin (www.aholafarm.fi) kanssa, mistä voi päivään tilata lisäpalveluja ja ruokailuja.

Avoimet päivät Vuorenpään tilalla

Eläimiin tutustumispäiviä järjestetään tilalle aina silloin tällöin. Näistä päivistä tiedotetaan Merikeinun Alpakat facebook-sivujen kautta.


Lasten kesäleirit vuorenpään tilalla eläinten parissa

Leirit on tarkoitettu kaikille 7-12-v lapsille, jotka ovat kiinnostuneita eläimistä ja niiden hoidosta. Leirillä tehdään joka päivä eläinten kanssa jotakin perushoitoon tai harrastustoimintaan liittyviä toimintoja ja käydään lähialueen metsissä yhdessä retkellä. Leirille otetaan max. 6 osallistujaa ja ohjaajina toimivat toimintaterapeutti Sari Ketosara ja avustaja Merja Luoma. Leiri sisältää yhden ruuan, välipalan ja tapaturmavakuutuksen osallistujille. Ilmoittautumiset 30.5.2020 mennessä. Kolmas leiri järjestetään, jos löytyy riittävästi osallistujia

Vuoden 2020 leirit järjestetään seuraavasti:
1. 1.7. - 3.7.2020 klo: 10-16 7-8 -vuotiaille hintaan 110€ + alv 24% = 136,40€
2. 8.7. - 10.7.2020 klo: 10-16 9-10 -vuotiaille hintaan 110€ + alv 24% = 136,40€
3. 15.7 - 17.7.2020 klo: 10-16 11-12 -vuotiaille hintaan 110€ + alv 24% = 136,40€

Jos haluat lisätietoja tai olet pyytämässä tarjousta ota yhteyttä Sariin tai Merjaan. Sarin tavoittaa helpoiten sähköpostitse sari.ketosara@merikeinu.fi ja Merja puolestaan vastaa parhaiten puhelimeen puh. 050 599 9322.


Alpakkapalvelujen hinnat

Alpakkalähetti -palvelut

”Rakkauden Alpakkalähetti” kosinta-apuna käynti max. 1h ilman lisäpalveluja

80€ + km-korvaus yli 20km matkalta

”Yllätyslähetti” syntymäpäiville, juhliin

80€ + km-korvaus yli 20km matkalta

Alpakkalähetit seuraksi luontoon mukana max. 6 henkilöä

80€ + km-korvaus yli 20km matkalta

”Hyvän olon lähetit” työhyvinvointipäivään päivän sisältö suunnitellaan yhdessä.

Pyydä tarjous!

Eläimet tapahtumissa

Alpakat

130 € / h + km-korvaukset yli 20km ajosta

Alpakat ja vuohet

140 € / h + km-korvaukset yli 20km ajosta

Jos tapahtuma kestää kauemmin kuin tunnin ja halutaan esim. vuohen tai alpakan taluttamista tapahtumiin mukaan – pyydä TARJOUS!

Alpakka- ja vuohivaellukset luonnossa

Alpakoihin tutustumista lähimetsävaelluksella
2 alpakkaa mukana, kesto 30-45min, osallistujia max. 4-6 henkilöä

25€ / hklö

Pidempi vaellusretki Portimon poluilla, mahdollisuus taukoon ja eväshetkeen, esim. nokipannukahveihin ja makkaran paistoon (eväshetki lisämaksusta).
2-3 alpakkaa mukana, kesto max 2,5h, osallistujia kerralla max. 8-10 henkilöä

50€ / hklö

Lisäpalvelumahdollisuudet

”Hetki itsensä parissa”: Ekspressiivisen taideterapian menetelmällä ohjatut yhteiset taidetuokiot, missä kenenkään ei tarvitse osata tekniikoita vaan tekeminen lähtee omasta tunteesta ja yhteisistä ohjeista etenemään.

Hintaan vaikuttaa ryhmän koko, tila ja kesto. Pyydä tarjous!

”Äänten parissa rentoutuen”: Äänimaljoilla tehdään ryhmille sointukylpyjä, jotka syvärentouttavat kehoa.

Hintaan vaikuttaa ryhmän koko, tila ja kesto. Pyydä tarjous!

Alpakkalähettitoimintaan lisäpalveluja:
-Alpakkavaellus luonnossa
-Nokipannukahvit eväiden kera


Pyydä tarjous koko kokonaisuudesta!


Tietoa alpakoista

Alpakat ovat Etelä-Amerikkalaisia kamelieläimiä, jotka on kesytetty mahdollisesti jopa aikaisemmin kuin hevonen tai kissa, arviolta 5000-6000 vuotta sitten. Tällä hetkellä Suomessa on arviolta yli 1300 alpakkaa. Se on myös laaman lähisukulainen.

Alpakat tulevat toimeen vähällä ruoalla. Tarjolla tulee aina olla puhdasta vettä ja heinää. Heinää kuluu päivässä noin 2 kg/eläin minkä lisäksi syötetään kivennäisiä ja vitamiineja. Alpakalla ja laamalla on Andeilta kotoisin olevina eläiminä suuri D-vitamiinin tarve ja siksi vitamiineja (ADE) on hyvä lisätä ruokavalioon. Näille eläimille riittää ulkotarhan lisäksi vaatimatonkin talli/sääsuoja. Alpakka ja laama ei pidä meteliä vaan ääntelee ynisemällä. Tarpeensa ne tekevät siististi yhteen ”vessapaikkaansa”. Kyseessä on laumaeläin, joka tarvitsee lajitoverin. Suositeltavaa on, että laumassa on vähintään 3 kpl.

Alpakalla ei ole kiimaa eli sen voi astuttaa mihin vuoden aikaan tahansa. Tiineys kestää noin 11,5 kk ja kerrallaan syntyy yksi vasa. Ne voivat elää yli 20 -vuotiaaksi. Suomessa alpakoita nimitetään orhi uros, emä aikuinen naaras, vasa karitsa.

Alpakat ovat hiljaisia, mukavia, uteliaita ja lempeitä eläimiä. Luonteeltaan alpakka on rauhallinen ja itsenäinen eläin. Kamelieläimiltä puuttuu luontainen miellyttämisen halu. Luonne muistuttaa pikemmin kissaa kuin koiraa. Lähinnä kouluttajan kekseliäisyydestä on kiinni, miten paljon ne oppivat.

Alpakat sylkevät joskus nahistellessaan keskenään ruuanjaolla, eivät tarkoituksella ihmistä päin. Toki väärin kohdeltu alpakka voi alkaa ihmistäkin sylkeä, mutta silloin sen kokemukset ihmisistä ovat olleet huonoja ja luottamus puuttuu. Mistä vain eläimestä saa väärin käsiteltynä vihaisen, tätä sylkemistä vain on ilmeisesti erikoisuutensa takia suurenneltu kovasti.

Alpakka on perinteisesti villantuottajaeläin, jonka villi kantaisä on vikunja. Alpakoita on kahta tyyppiä: huacaya ja suri. Huacayalla on paksumpi villa, kun taas surin villa on kierteisesti punoutunutta. Surit ovat harvinaisia, vain n. 10 % maailman kannasta on sureja.

Väritykseltään alpakka voi vaihdella valkoisesta – ruskeaan – harmaaseen – mustaan, yksivärisenä ja laikullisena. Alpakka painaa 50 – 80 kg. Säkäkorkeus on 80 – 100 cm, mutta pitkän kaulansa ansiosta isoimmat yksilöt katselevat ihmistä suoraan silmiin. Alpakka tuottaa villaa vuodessa keskimäärin 2 – 4 kg. Se on pehmeämpää, lämpimämpää ja kestävämpää kuin lampaan villa. Alpakan villasta puuttuu lanoliini (villarasva) ja lampaan villalle ominainen karheus, siksi värjäämätön villa sopii myös monille.

Ensimmäiset alpakat tulivat Suomeen vuonna 2002. Maatilamatkailu-yritysten ja eläintarhojen ”veto-naulana” olon lisäksi alpakasta on kehkeytynyt verraton lemmikkieläin ja joillekin jopa elinkeino. Alpakat oppivat kulkemaan riimussa kuin koira lenkkikaverina. Niiden kanssa voi myös harrastaa vaikkapa agilityä. Hyvin koulutettuja ja hienoluonteisia yksilöjä käytetään eläinavusteisessa terapiassa.

Tiedot saatu Suomen Alpakka- ja Laamayhdistyksen nettisivuilta


Vuorenpään tila

Vuorenpään talo on Sarin isän äidin puolen sukutalo, minne Sarin perhe muutti 1980-luvun alussa. Tila sijaitsee Mustikkavuoren kupeessa ja alpakoilla sekä tilan muilla eläimillä on sopivasti tilaa liikkua pelloilla. Merikeinun alpakkatoiminnan tavoitteena on kehittää seuraavien vuosien aikana Vuorenpään tilalle eläinavusteista terapiatoimintaa sekä antaa lapsiperheille mahdollisuuksia tutustua alpakkaan eläimenä ja järjestää lapsille sekä perheille harrastus- ja virkistystoimintaa Vuorenpään tilan ympäristössä.

Merikeinu | Äijänniemenkatu 2 | 48910 Kotka | Puh. 045 203 3622 | sari.ketosara@merikeinu.fi